Kelayakan Piala Dunia 2026 / Piala Asia 2027 – Chinese Taipei v Malaysia

Chinese Taipei 🇹🇼 0 – 1 🇲🇾 Malaysia

⚽️ Darren Lok 72′ ⚽️

Syabas Harimau Malaya!

Pasukan kebangsaan berjaya menewaskan Chinese Taipei menerusi jaringan gol Darren Lok pada minit ke-72 di Stadium Perbandaran Taipei semalam.

Dengan kemenangan ini, Malaysia menerajui Kumpulan D dalam pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia 2026 / Piala Asia 2027 setelah mengutip 6 mata penuh daripada dua perlawanan setakat ini. Oman dan Republik Kyrgyz masing-masing terikat dengan 3 mata dan menduduki tempat kedua dan ketiga. Manakala, Chinese Taipei di tempat tercorot dengan dua kekalahan.

Seterusnya, Malaysia akan bertemu Oman di Muscat pada 21 Mac 2024 dan di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur pada 26 Mac 2024.

Selepas itu, Malaysia akan bertemu Republik Kyrgyz di Bishkek pada 6 Jun dan Chinese Taipei di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 11 Jun.

#LegasiLagenda
#LegasiLegendaDikenangYangKiniDijulang
#SukanSatukanMalaysia
#MuziumSukanMalaysia
#muziumharimaumalaya
#harimaumalaya

Well done, Harimau Malaya!

The national team defeated Chinese Taipei with a goal from Darren Lok in the 72nd minute at the Taipei Municipal Stadium yesterday.

With this win, Malaysia currently leads Group D in the second round of the 2026 World Cup / 2027 Asian Cup Qualifiers after collecting a full 6 points from two matches. Oman and the Republic of Kyrgyz are tied with 3 points each and are ranked second and third place respectively, while Chinese Taipei is at the bottom of the leaderboard after two defeats.

Next up, Malaysia will meet Oman in Muscat on March 21, 2024 and the Bukit Jalil National Stadium on March 26, 2024.

Following that, Malaysia will once again meet the Republic of Kyrgyz in Bishkek on June 6 and Chinese Taipei at the National Stadium on June 11.

Leave A Reply

Your email address will not be published.